شنبه, ۱۲ تیر ۱۳۹۵
۱۲:۳۸
۲۱
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
AR-SA
هرچند بسیاری از فعالان صنف IT در گفتوگو با فناوران این سخنان را باور ندارند و معتقدند با شرایط سختگیرانهای که سازمان امور مالیاتی پیش گرفته است، معافیت مالیاتی وعدهای بیش نیست. اما وقتی موضوع مالیات صنف را از دبیر سازمان نظام صنفی رایانهای تهران جویا شدیم، وی آمار و اطلاعاتی را تا اواخر زمستان سال 94 ارایه کرد، که نشان داد، نمیتوان رقم این معافیت مالیاتی را نادیده گرفت. چراکه به گفته دبیر سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، در سال 93 از میان شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات که اظهارنامه مالیاتی ارایه دادهاند، جمع کل فعالیت معاف از مالیات 295 شرکت حدود 10 هزار میلیارد ریال بوده است.
اصغر رضانژاد معتقد است، اکنون سازمان نظام صنفی رایانهای با توجه به اعداد و ارقامی که از میزان فروش و سود شرکتهای ICT به دست آورده است، با اعتماد به نفس بیشتری میتواند پای میز مذاکره با سازمان امور مالیاتی بنشیند و برای صنف چانه زنی کند.
91 هزار میلیارد ریال فروش شرکتهای ICT
رضانژاد در توضیح اینکه این آمار و ارقام چگونه به دست آمده است، با بیان اینکه طبق دستورالعمل سازمان شرکتهای عضو سازمان باید اظهارنامه مالیاتی خود را برای صدور و تمدید مجوز ارایه دهند، گفت: با این قانون آمار و اطلاعات بسیار خوب و مفیدی به دست آوردیم که می تواند به صنف کمک بسیاری کند.
وی افزود: به طور مثال طبق آماری که تا بهمن ماه پارسال در اختیار داریم، از میان 601 شرکتی که اظهارنامه مالیاتی دادهاند، 511 شرکت فروش اظهار کردهاند که جمع آن 91 هزار میلیارد ریال شده است.
پرداخت 6 هزار میلیارد ریال مالیات در سال 93
رضانژاد توضیح داد: در این میان 465 شرکت حدود 24 هزار میلیارد ریال سود قبل از کسر مالیات را اظهار کردهاند که با توجه به اینکه باید 25 درصد از سود را به حساب دارایی بریزند، میتوان نتیجه گرفت در سال 93 از این تعداد شرکت 6 هزار میلیارد ریال به سازمان امور مالیاتی پرداخت شده است.
وی گفت: این رقم از تعداد شرکتهای عضو استان تهران به دست آمده است که اگر آن را در کل کشور در نظر بگیریم، صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات دو تا سه برابر 6 هزار میلیارد ریال مالیات پرداخت کرده است و این نشان میدهد سایز صنف ICT بسیار بزرگ است.
وی در توضیح تناقضی که بین میزان معافیت مالیاتی و رقم مالیات پرداختی صنف ICT وجود دارد، گفت: وقتی اطلاعات جمعی گرفته می شود، چنین تناقضاتی پیش میآید که میتوان با یک حساب و کتاب ساده شبهات را رفع کرد.
وی تاکید کرد: این آمار و اطلاعات را بهمن ماه سال 94 به دست آورده ایم و کاملا دقیق است. آمار جدید را نیز اواخر تیرماه اعلام خواهیم کرد.
اشکال در اظهارنظر مدیر کل توسعه IT وزارت صنعت
دبیر سازمان نظام صنفی رایانهای تهران در رابطه با جلسه شرکتهای نرمافزاری با سازمان امور مالیاتی نیز گفت: در حاشیه این جلسه مدیر کل توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات وزارت صنعت اعلام کرده است، ابهامات موجود در ماده 132 قانون مالیاتهای مستقیم رفع شده و به این ترتیب تولیدکنندگانی که دارای پروانه بهرهبرداری هستند، 5 سال از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.
وی افزود: این در حالی است که این معافیت شامل حال شرکتهایی که قبلا پروانه بهرهبرداری گرفتهاند نمیشود و شرکتهایی که اقدام به کسب پروانه بهرهبرداری وزارت صنعت کردهاند، از زمان صدور پروانه به مدت 4 سال از مالیات معاف میشوند.
وی ادامه داد: با این روش شرکتها ترغیب میشوند تا هرچه سریعتر پروانه بهرهبرداری وزارت صنعت را بگیرند.
رضانژاد با بیان اینکه پیش از این پروسه دریافت پروانه بهرهبرداری وزارت صنعت بسیار سخت بود، گفت: این پروسه اکنون تسهیل شده است و شرکتها راحت تر میتوانند پروانه بگیرند .
پیگیر مشکلات مالیاتی صنف هستیم
در همین حال شاهین طبری مسوول کمیسیون نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای نیز در گفتوگو با فناوران در پاسخ به اینکه آیا شرکتهای نرمافزاری از معافیت مالیاتی برخوردار هستند یا خیر؟ گفت: تا جایی اطلاع دارم معافیت مالیاتی اعمال میشود و برخی شرکتها که از شرایط لازم برخوردارند، مثلا دانشبنیان بودنشان احراز شده است، از پرداخت مالیات معاف شدهاند.
وی افزود: کارگروهی برای رسیدگی به مسایل مربوط به مشکلات مالیاتی اعضا در سازمان نظام صنفی رایانهای تشکیل شده است که صنف میتواند دغدغههای مالیاتی خود را آنجا مطرح کند.طبری اضافه کرد: موضوع مالیات و بیمه همواره یکی از مشکلات صنف فناوری اطلاعات بوده که در سند موانع کسب و کار حوزه ICT نیز به آن پرداخته شده است و بارها از شرکتهای فعال در این صنف خواستهایم مسایل و مشکلات خود را در این راستا اعلام کنند .
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
AR-SA
منبع:
روزنامه ها - فناوران اطلاعات